• USKORO

Noć glazbe u Karlovcu

Proslavimo dolazak proljeća zajedno

Glazbena škola Karlovac već devetu godinu zaredom provodi projekt pod nazivom Noć glazbe. Ovom se manifestacijom slavi i dočekuje rođendan Johanna Sebastiana Bacha pri čemu se izvode skladbe isključivo tog čuvenog skladatelja. Projekt je nastao u cilju edukacije publike u području klasične glazbe, veće vidljivosti i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama. Tako se i ove godine u utorak, 21. ožujka 2023. godine održava šest  koncerata u koncertnim dvoranama u Glazbenoj školi Karlovac. Na koncertima ukupno će nastupiti više od stotinu izvođača te će biti izvedeno preko devedeset originalnih kompozicija Johanna Sebastiana Bacha, ali i mnoge obrade njegovih skladbi. Uz sadašnje i bivše učenike i nastavnike karlovačke glazbene škole na ovogodišnjoj Noći glazbe nastupit će i brojni mladi umjetnici iz  Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Glazbene škole Jastrebarsko, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Pavla Markovca i Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba.  

Na večernjem završnom koncertu u 20:30 sati nastupit će  profesori Glazbene škole Karlovac:  Krešimir Klarić (čembalo), Erika Radusinović (violina), Maria Bilandžić (klavir), Antonio Čorak (klavir), Viktor Vidović (gitara), Nikolina Bregar (violina), Anita Kaić Poslek (orgulje), Lana Ćosić (flauta) i Monika Trgovčević Klišanin (klavir). Kao posljednji izvođač nastupit će slavni ukrajinski violinist, pedagog i dirigent Orest Shourgot, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i koncert-majstor Zagrebačke filharmonije. Za vrijeme održavanja koncerata zgrada Glazbene škole Karlovac bit će prigodno osvijetljena, a od 9:00 sati ujutro će s balkon zgrade svirati glazbena J. S. Bacha.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prema Javnim pozivima je financiran sredstvima Karlovačke županije i Grada Karlovca.

https://www.nocglazbe.glazbena-ka.hr/