• USKORO

Karlovačko ljeto i perivoj stvoreno je za uživanje u glazbi!

Hrvatski kvartet gitara: Petrit Çeku, Zoran Dukić, Tvrtko Sarić, Maroje Brčić

Ljetna škola gitare Glazbene škole Karlovac se ove godine održava 21. godinu zaredom. I ove godine je partner u navedenom projektu Ministarstvo kulture RH koji je kroz svoj Poziv za financiranje javnih potreba u kuturi prepoznalo važnost koncerta kvarteta gitara u Karlovcu.

Tako će se u srijedu, 8. srpnja 2020. godine u organizaciji Glazbene škole Karlovac održati koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta u čijem su sastavu poznati hrvatski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić. Hrvatski gitarski kvartet je prvi zajednički koncert održao 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavio se publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Na karlovačkom koncertu publici će se predstaviti djelima L. Boccherinija, A. Vivaldija, A. Piazzolle, S. Prokofjeva, E. Granadosa, G. Tudora i G. Gershwina. Koncert će se održati u Glazbenom paviljonu s početkom u 19.30 sati. 

Dragi prijatelji, uz uživanje u glazbi moramo biti i odgovorni - pridržavajte se higijenskih mjera i mjera fizičke distance u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to ćemo naravno činiti i mi, na pozornici i oko nje. Karlovački perivoj dovoljno je velik da možemo sigurno uživati u našem glazbenom programu.

 

U utorak, 30. lipnja 2020. godine s početkom u 14 sati Glazbena škola Karlovac održao se već tradicionalni Piano maraton.

Već u 12 sati u Glazbeni paviljon dopremljen je koncertni klavir, a nakon tonskih proba započeo je službeni program na kojem su nastupili učenici Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba i Glazbene škole Karlovac.  

U večernjim satima u Glazbeni paviljon pristigao je Lovre Marušić, jedan od najboljih pijanista mlade generacije. Kao i svaki puta i ovaj Lovrin koncert publiku je ostavio bez daha.