• USKORO

Prijava za 21. Međunarodnu ljetnu školu gitare Glazbene škole Karlovac

21. Međunarodna ljetna škola gitare Glazbene škole Karlovac 26. lipnja - 6. srpnja 2020.

https://www.glazbena-ka.hr/prijavnica-za-ljetnu-skolu-gitare-2020

Međunarodna ljetna škola gitare održat će se 21. godinu zaredom u organizaciji Glazbene škole Karlovac, a kao potreba da mladi gitaristi osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Hrvatske i susjednih zemalja dobiju dodatno, zanimljivo i jedinstveno iskustvo sviranja klasične i popularne glazbe. Program se sastoji od rada u grupama, individulanog rada (masterclass), zajedničkog vježbanja i priprema repertoara  za završne koncerate solista i orkestra gitara. U edukativni dio Škole uključeni su eminentni glazbeni pedagozi iz Hrvatske i inozemstva čime je Karlovac prepoznat kao gitarističko edukativno središte na kulturnoj karti Hrvatske. 

Posebna je pažnja posvećena kreativnom i inovativnom radu, skupnom muziciranju kroz komorne sastave i orkestar gitarana koji nastupaju  na najatraktivnijim lokacijama Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Programom Međunarodne ljetne škole gitare educira se publika o posebnom umjetničkom izričaju mladih glazbenika te se obogaćuje kulturna ljetna ponuda grada Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Ogulina i Punta na otoku Krku.

Međunarodu ljetnu školu gitare Glazbene škole Karlovac financijski pomažu Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Karlovačka županija i Grad Karlovac