• USKORO

Ako imate više od 12 godina i želju postati naš učenik

Prijavite se za upis u pripremni razred srednje glazbene škole! https://glazbena-ka.hr/predbiljezba-za-upis-u-glazbenu-skolu-karlovac

 

Ako imate 12 godina i više dođite u glazbenu! Ispunite pristupnicu, a mi ćemo vas na vrijeme obavijestiti o daljnjem postupku upisa.

https://glazbena-ka.hr/predbiljezba-za-upis-u-glazbenu-skolu-karlovac

  • U pripremnom razredu možete upisati jedan od instrumenata po svom izboru: flauta, truba, trombon, saksofon, oboa, klarinet, klavir, solo pjevanje, rog, udaraljke, fagot.

 

  • U prvi pripremni razred srednje glazbene škole upisuju se učenici do navršenih 15 godina života, a u skladu s kriterijima propisanima kurikulumom umjetničkog obrazovanja. Preporuka je upis nakon završenog 6. razreda općeobrazovne škole.
  • u prvi pripremni razred srednje glazbene škole za zanimanja glazbenik fagotist, glazbenik tubist i glazbenik kontrabasist mogu se upisati učenici do navršenih 18 godina života, a za zanimanje glazbenica pjevačica učenice do navršenih 20 godina života i glazbenik pjevač do navršene 22 godine života.

Iznimno, na temelju pokazane iznimne darovitosti, uz suglasnost nastavničkog vijeća, može se dopustiti upis u pripremni program srednje škole učenicima koji ne ispunjavaju navedene uvjete.

Pripremno obrazovanje traje dvije godine i  namijenjeno je učenicima bez prethodno završenog osnovnog glazbenog obrazovanja kao priprema za srednjoškolsko glazbeno obrazovanje
U prvi razred pripremnog obrazovanja mogu se upisati kandidati nakon uspješno položenog prijamnog ispita glazbene darovitosti (ispit sluha, glazbenog pamćenja i ritma).
 

  • Završetkom 1. i 2. pripremnog razreda dobivate svjedodžbu o završenoj glazbenoj naobrazbi, kao i učenici koji su redovno polazili šest razreda osnovne glazbene škole. Štoviše, nakon završenog 2. pripremnog razreda imate mogućnost upisati i srednju glazbenu školu, dakle, imate mogućnost upisati srednju glazbenu školu kao i učenici koji su završili šest razreda osnovne glazbene škole.