• USKORO

6. Karlovac Piano Festival 2018.

7.7. u 18,00 h - 15.7. u 21,00 h
Festival se održava uz potoru Ministarstva kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

6. Karlovac Piano Festival / 5. Karlovac međunarodno pijanističko natjecanje

Karlovac, 7. srpnja – 15. srpnja 2018. godine

Festival se održava uz potoru Ministarstva kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Veselimo se pozvati vas na još jedno izdanje Karlovac Piano Festivala i Međunarodnog pijanističkog natjecanja koji će se održati u Karlovcu od 7. do 15. srpnja 2018. godine u organizaciji Glazbene škole Karlovac.

Ovogodišnji polaznici Piano festivala dolaze nam iz Kine, Tajlanda, Poljske, Srbije, Italije, Slovenije, Ukraine i naravno iz Hrvatske.

Najveća atrakcija festivala bit će koncert u Glazbenom paviljonu koji će se održati u utorak, 10. srpnja 2018. godine u čast rođendana Grada Karlovca. Cijeli događaj postaje zanimljiv već oko 16 sati kada u paviljon stiže koncertni klavir poznate svjetske tvornice klavira STEINWAY & SONS D-model donacijom Piano Centra Zagreb. Postavljanjem klavira u predivan karlovački park pretvaramo ga u jedinstveno i u svijetu vrlo rijetko koncertno odredište. Karlovčani će tako moći zaviriti u produkciju jednog glazbenog događaja već od 16 sati kada će se održati javna genaralna proba i imati priliku čuti kako zvuči najbolji klavir na svijetu. Glavni program počinje u 18 sati kad će se na pozornici izmjenjivati sudionici festivala, učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, a zasvirat će i Silvije Vidović, umjetnički voditelj Karlovac piano festivala. Profesionalni glazbenici izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti i tako širiti kulturu glazbe u Karlovcu a cijeli koncert prenosit će se i live streamom na stranici Grada Karlovca http://www.karlovac.hr/

Umjetnički voditelji i nositelji Karlovac Piano Festivala renomirani su pedagozi i umjetnici svjetskog glasa koji su i najbolja pozivnica glazbenoj publici:  

Dr. Silvije Vidović, začetnik festivala, iz poznate karlovačke glazbene obitelji, danas profesor na Florida International University.

Prof. Vladimir Viardo, redovni profesor na University of North Texasa, pijanist i predavač nevjerojatnog senzibiliteta i glazbene imaginacije, prvonagrađeni na prestižnom natjecanju Van Cliburn 1973. godine.

Prof. Vladimir Ovchinnikov (Rusija) Trenutno radi kao stalni profesor klavira na Moskovskom konzervatoriju, povremeno predaje na Sveučilištu Sakuyo u Japanu, te je voditelj odjela za klavir i profesor na Gnessin glazbenoj akademiji.

 

Glazbena škola Karlovac ovim je događajem prepoznata kao vodeći edukativni centar za pijaniste širom svijeta čime se potiče raznovrsnost i kvaliteta kulturne i umjetničke ponude Karlovca. Ovom međunarodnom suradnjom na visokoj stručnoj razini daje se veliki značaj Karlovcu na kulturnoj i edukativnoj karti Europe.

 

 

KONCERTNI PROGRAM 6. KARLOVAC PIANO FESTIVALA:

 

SUBOTA / 7. srpnja 2018. / Glazbena škola Karlovac

19,00 Piano recital Maje Gombač, pobjednice 4. Karlovac međunarodnog pijanističkog natjecanja

 

UTORAK / 10. srpnja 2018. / Glazbeni paviljon

16.00 Piano maraton u parku na čuvenom„D“ modelu klavira STEINWAY & SONS

18,00 Pijanistički koncert polaznika i organizatora Piano festivala

 

            ČETVRTAK/ 12. srpnja 2018./ Glazbena škola Karlovac 

            19,30 Klavir četveroručno

            Chatherine Lan, piano

            Jure Rožman, piano

            Silvije Vidović, piano

 

SUBOTA / 14. srpnja 2018. u 19,00 sati / GK Zorin dom, Karlovac

ZAVRŠNI KONCERT pobjednika međunarodnog pijanističkog natjecanja i polaznika 6. Karlovac piano festivala.