• USKORO

BOŽIĆNA TURNEJA GITARISTA

UČENICI GITARE TENE BUNČIĆ, prof.

 

 

Božićna turneja gitarista

Nastavnica gitare Tena Bunčić, prof. sa svojim će učenicima i ove godine održati Božićnu turneju gitarista na čak 14 lokacija grada Karlovca i karlovačke županije pa i šire. Ovogodišnja turneja u trajanju od puna dva tjedna održat će se u  OŠ Dragojla Jarnević, Vrtiću Duga Resa, OŠ Netretić, OŠ Jarče polje, Glazbenoj školi Delnice, Centru za beskućnike Karlovac, Dom za starije i nemoćne Sveti Antun, Odjel pedijatrije Opće bolnice Karlovac, OŠ Dubovac, POU Ogulin, Glazbeni paviljon (Advent), Gradska knjižnica I.G.Kovačić i dvije lokacije u gradu kao iznenađenje.

Jedan  koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađima s pedijatrijskog odjela Opće bolnice Karlovac koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju. Zajedno s gitaristima stići će i izviđači koji će bolesnoj djeci podariti Betlehemsko svjetlo.  

Ideja za ovakav projekt se rodila prije nekoliko godina kada je nastavnica gitare Tena Bunčić s četvero svojih učenika osmislila prigodni blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem se djeca poučavaju djecu na zabavan način. 
 

U programu sudjeluju:

Dora Spudić, gitara, ukulele

Luka Krčelić, gitara

Niko Pavlaković, gitara

Matija Furač, gitara

Franka Bartolčić, gitara, glas

Dora Gornik, glas

Jakov Bunčić, udaraljke

Andro Bunčić, ukulele