• USKORO

Karlovac Piano festival i Međunarodno pijanističko natjecanje

Dang Thai Son, Vladimir Viardo i Silvije Vidović 7. KARLOVAC PIANO FESTIVAL

 

Veselimo se pozvati vas na još jedno izdanje Karlovac Piano Festivala i Međunarodnog pijanističkog natjecanja koji će se održati u Karlovcu od 5. do 12. srpnja 2019. godine u organizaciji Glazbene škole Karlovac.

Najveća atrakcija festivala bit će koncert u Glazbenom paviljonu pod nazivom Glazbeni maraton koji će se održati u utorak, 9. srpnja.

Cijeli događaj postaje zanimljiv već oko 14 sati kada u paviljon stiže koncertni klavir. Postavljanjem klavira u predivan karlovački park pretvaramo ga u jedinstveno i u svijetu vrlo rijetko koncertno odredište. Karlovčani će tako moći zaviriti u produkciju jednog glazbenog događaja i pratiti ugađanje klavira i javnu generalnu probu. Glavni program počinje u 19 sati kada će se na pozornici izmjenjivati sudionici festivala, učenici i profesori Glazbene škole Karlovac. Veselimo se ovogodišnjem maratonu za koji su interes pokazali i učenici i profesori drugih instrumenata. Profesionalni glazbenici izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti i tako širiti kulturu glazbe u Karlovcu.

Umjetnički voditelji i nositelji Karlovac Piano Festivala renomirani su pedagozi i umjetnici svjetskog glasa koji su i najbolja pozivnica glazbenoj publici:  

Dr. Silvije Vidović, začetnik festivala, iz poznate karlovačke glazbene obitelji, danas profesor na Florida International University.

Prof. Dang Thai Son, gost profesor, predavač na University of Montreal, koncertni pijanist, pobjednik i član ocjenjivačkog suda prestižnog Chopin Piano natjecanja u Varšavi.

Prof. Vladimir Viardo, redovni profesor na University of North Texasa, pijanist i predavač nevjerojatnog senzibiliteta i glazbene imaginacije, prvonagrađeni na prestižnom natjecanju Van Cliburn 1973. godine.

Glazbena škola Karlovac ovim je događajem prepoznata kao vodeći edukativni centar za pijaniste širom svijeta čime se potiče raznovrsnost i kvaliteta kulturne i umjetničke ponude Karlovca. Ovom međunarodnom suradnjom na visokoj stručnoj razini daje se veliki značaj Karlovcu na kulturnoj i edukativnoj karti Europe.

KONCERTNI PROGRAM 7. KARLOVAC PIANO FESTIVALA:

PETAK / 5. srpnja 2019. u 18:00 sati / Glazbena škola Karlovac

Službeno otvorenje 7. Karlovac Piano Festivala

UTORAK / 9. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbeni paviljon

Glazbeni maraton

SRIJEDA / 10. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbena škola Karlovac

Koncert pedagoga

ČETVRTAK / 11. srpnja 2019. u 19:00 sati / GK Zorin dom

Koncert finalista 6. Karlovac međunarodnog pijanističkog natjecanja

PETAK / 12. srpnja 2019. u 19:00 sati / Glazbena škola Karlovac

Završni koncert aktivnih sudionika

 

Detaljnije informacije potražite na www.karlovacpianofestival.com

Termini seminara/predavanja pedagoga održavaju se svaki dan od 9:00 do 13:00 i od 15:00 - 18:00 sati. Detaljni raspored bit će izvješen na oglasnoj ploči u školi.

Za učenike Glazbene škole Karlovac slušanje svih predavanja je slobodno.