Noć glazbe i Kava s Bachom

23.3. u 17,00 h - 24.3. u 14,00 h
Popularizacija klasične glazbe i edukacija publike dvodnevnom proslavom Bachovog rođendana

Jedinstvena dvodnevna manifestacija koja već četvrtu godinu zaredom slavi i dočekuje rođendan velikog skladatelja J. S. Bacha te tako popularizira klasičnu glazbu i educira publiku.   
Večernji dio programa odvija se u petak izvođenjem Bachove glazbe od 17.00 do 24.00 sata u dvije koncertne dvorane i direktnim video prijenosom u parku ispred Glazbene škole Karlovac i u centru Vojnića.
Jutarnji dio programa odvija se u subotu pod nazivom Kava s Bachom. Karlovac tako postaje jedini grad u Hrvatskoj u kojem se Bachova glazba (u klasičnoj i popularnim izvedbama) preko lokalnih radio postaja, na poziv Glazbene škole Karlovac, sluša u kafićima. U isto vrijeme u prostorijama Glazbene škole Karlovac izvode se radionice i edukativna predavanja o životu velikog J. S. Bacha i klasičnoj glazbi kao temelj za izvođenjem svih drugih vrsta popularne glazbe.
Ova vrijedna manifestacija privlači izvođače iz glazbenih škola iz svih dijelova Hrvatske (Zagreb, Sesvete, Jastrebarsko, Labin, Pula, Slatina, Virovitica, Varaždin, Split i dr.), ali i umjetnike i cijenjene glazbenike koji u Karlovac dolaze iz inozemstva.