• USKORO

30 godina Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac

22.2. u 19,00 h
Koncert, izložba i promocija monografije

U prostorima Slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu održala se 22. veljače 2018. promocija monografije “30 godina Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac” autorice Marije Barać.

Događanje je započelo izložbom plakata i najznačajnijih programa Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac. Izložba se mogla razgledati šetnjom kroz sam akvarijski prostor. Nakon razgledavanja izložbe, riječi dobrodošlice uzvanicima je uputila ravnateljica Glazbene škole Karlovac, Snježana Mrljak. Nazočne su prigodnim govorima pozdravile i Marija Medić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije i Draženka Sila-Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Karlovca te Marija Barać, autorica monografije.

Potom je održan svečani koncert Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac s prigodnim programom na kojem su se našla djela J. S. Bacha, L. Sorkočevića, P. I. Čajkovskog i D. Šostakoviča.

Ovaj je kulturni događaj ujedno naznačio i početak suradnje Glazbene škole Karlovac i Javne ustanove Aquatika.

Monografija je objavljena pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Od 5. ožujka 2018. će se moći kupiti u Mozaik ART galeriji  i u suvenirnici Slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu.