Predblagdanski događaji iz kuće malih i velikih zvijezda

Glazbena škola Karlovac u predblagdansko vrijeme priprema čitav niz tradicionalnih događanja.

Među mnogih hvalevrijednim projektima, za kraj 2017. godine učenici i profesori pridružili su se novoj gradskoj inicijativi Adventa u Karlovcu. U sklopu tog programa nastupit će Orkestar gitara, Kvartet saksofona, Zborovi Glazbene škole Karlovac i Božićna turneja gitarista i to u terminima: u utorak, 19. prosinca u 18 sati, u srijedu, 20. prosinca u 18 sati i u petak, 22. prosinca u 16 sati.

Božićna turneja gitarista nastavlja se već četvrtu godinu u organizaciji Tene Bunčić, prof. Skupina glazbenih entuzijasta ovog komornog ansambla kojeg čine pet učenika gitarista, udaraljkaš i solo pjevačica održat će dvotjednu Božićnu turneju gitarista na čak petnaest karlovačkih lokacija, a otputovat će i u Krnjak, Ozalj i Dugu Resu. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem djeca poučavaju djecu na drugačiji i zabavan način. Jedan koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađim korisnicima pedijatrijskog odjela Opće bolnice Karlovac koje će mali glazbenici uz svoje sviranje razveseliti i kreativnim darovima koje sami izrađuju u pauzama između koncerata.

Tradicionalni božićni humanitarni koncert za udrugu Jak kao Jakov održat će se u subotu, 16. prosinca u 11 sati u Žitnoj kući gdje će se predstaviti svi odjeli Glazbene škole Karlovac s prigodnim programom, a organizaciju potpisuje Marija Barać, prof. mentor.

Orkestar gitara Glazbene škole Karlovac pod vodstvom Darinke Drenjančević, nast., i ove će godine razveseliti korisnike Doma za starije i nemoćne Sveti Antun 17. prosinca 2017 u 17 sati, a isti dan će nastupiti i kao partner međunarodne suradnje sa Slovenijom u crkvi Presvetog Trojstva u 19 sati.

Kako bi Glazbena škola Karlovac pružila svojoj publici i dašak glamura velikih opernih i koncertnih kuća i ove će godine na pozornici GK Zorin dom u interpretaciji Sinfonietta orkestra izvesti svoju Božićnu bajku. Koncert će se održati u četvrtak, 21. prosinca s početkom u 20 sati. Na repertoaru će biti poznata i prigodna djela koja najavljuju radosno božićno doba - poznata Suita Orašar i najpopularnije božićne kompozicije obrađene na poseban način. Svake godine program prigodnih koncerata Sinfonietta orkestra svjedoči o velikoj kreativnosti profesora puhačkog odjela Glazbene škole Karlovac i o njihovoj zavidnoj umjetničkoj kvaliteti.

Uz navedene programe učenici i profesori svakodnevno priređuju i koncerte koji se održavaju u Glazbenoj školi Karlovac. Točan raspored događanja pogledajte na kalendaru na www.glazbena-ka.hr