Karlovac Piano Festival 2018.

Karlovac Piano Festival 2018

7.7. u 18,00 h - 15.7. u 21,00 h
Sljedeći Karlovac Piano festival održat će se od 7. do 15. srpnja 2018. godine u Karlovcu

Već je poznato da Karlovac Piano Festival obuhvaća dva glazbena događanja: Karlovačku ljetnu klavirsku školu (Karlovac Summer Piano School) i Karlovac međunarodno klavirsko natjecanje (Karlovac International Piano Competition).

Ova glazbena ljetna događanja postala su neizostavni dio kulturnog života Karlovca, a seminare preporučuju i najveće umjetničke svjetske škole.

S velikim zadovoljstvom možemo najaviti da će nam se 2018. godine na Karlovac Piano Festivalu pridružiti glasoviti ruski pijanist, prof. Vladimir Pavlovich Ovchinnikov.

Riječ je o jedinom pijanistu koji je ikad nagrađen dvjema prestižnim nagradama, na Međunarodnom natjecanju Čajkovski u Moskvi (1982.) i na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Leedsu (1987.) Bio je predsjednik i član žirija na Međunarodnom natjecanju Čajkovski, Međunarodnom natjecanju Čajkovski za mlade glazbenike, Međunarodnom ruskom Rotary dječjem glazbenom natjecanju i na mnogim drugim klavirskim natjecanjima. U svojoj umjetničkoj i profesionalnoj karijeri obnašao je mnoge ugledne dužnosti među kojima se ističe dužnost ravnatelja Središnje glazbene škole na Moskovskom konzervatoriju. Redovito nastupa s vodećim ruskim orkestrima kao što su Moskovska filharmonija, Moscow Radio Symphony i St. Petersburg filharmonija. Također, dugo surađuje s Ruskim simfonijskim orkestrom.

Osim najave da će Karlovac u ljeto 2018. posjetiti ovaj uvaženi glazbeni virtuoz, svoj su dolazak potvrdili i stalni pedagozi i domaćini Festivala, prof. Silvije Vidović i prof. Vladimir Viardo.

Karlovac Piano Festival i ove godine poziva zainteresirane volontere da se pridruže našem kreativnom timu. Više informacija potražite na:

http://www.glazbena-ka.hr/20170418-pridruzi-se-kreativnom-timu-karlovac-...